sokkoló

2021.02.11. 11:04

Csepeli iskolai vérengzés: hátborzongató részleteket osztott meg egy rendőr

Fejbe lőtt áldozatok és egy sérült gondnok – ez a látvány fogadta a 2009-es csepeli iskolai gyilkosság helyszínére elsőként kiérkező nyomozót. A százados kibiztosított fegyverrel a kezében vizsgálta át az épületet, majd beléhasított a megoldást jelentő felismerés.

Budapest, 2013. április 25. A csepeli kettõs gyilkosság elsõrendû vádlottja, Kun Tamás (j) az ítélethirdetésre érkezik a Fõvárosi Ítélõtáblán, a Kúria dísztermébe 2013. április 25-én. Az elsõrendû vádlottat tényleges életfogytiglan tartó szabadságvesztésre, a másodrendû vádlottat szintén életfogytiglanra ítélte a bíróság elõre kitervelt, aljas indokból elkövetett emberölésért. A Csepel-sziget Általános és Szakképzõ Iskolában az intézmény igazgatóját és helyettesét 2009. január 7-én ölték meg az elítéltek. MTI Fotó: Marjai János

Forrás: MTI / Marjai János

Fotó: Marjai János

A Magyar Rendőrség Facebook-oldalán időről időre különleges helyzeteket átélt rendőrök történeteit ismerhetjük meg. Ezúttal Galler Zsolt százados, a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály főnyomozója mesélte el, miként élte meg 2009. január 7-e estéjét – szúrta ki a Bors.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában történt brutális leszámolás felkavarta a közvéleményt.

Íme a hiteles beszámoló arról, miként bukott le Kun Tamás, a kettős gyilkosságot elkövető gondnok és a vérfürdőt kitervelő Deme Gábor, aki az intézmény korábbi gazdasági igazgatója volt.

Galler Zsolt és társa a rádión azt az információt kapták, hogy egy embert biztosan meglőttek, az elkövető vélhetően egy ­gyerek.

„Egy helyi rendőrpárostól megtudjuk, hogy a biztonsági őr kezét átlőtték. Különös sérülés, a bal kéz­fején ment át a lövedék, a tenyere felől – írta Galler Zsolt. – Kihallgatjuk, azt mondja, hogy egy tanuló volt. Nem tudja, hogy merre ment, megigazítjuk a mellényt, és elkezdjük átvizsgálni az iskolát. Teremről teremre járunk, egymás mögött haladva, fegyver a kezünkben.

Az egyik tanári szobában döbbenetes látvány fogad minket. Rátalálunk az igazgató holttestére.

A tanári távolabbi sarkában egy másik testre bukkanok, pulzusa nincs. Mindkettőt fejbe lőtték. Közvetlen közelről. Egymás után nyitjuk fel a termeket, elkövető sehol. Feltűnik, hogy az egyik helyiség ajtaja be van szakítva. Berúgták. Kiderül, ez a szerverszoba. Kábelek hevernek szanaszét, kitéphettek egy gépet a helyéről. Érthetetlen.

Melyik az a gyerek, aki lövöldözik egy iskolában, majd rájön, hogy a kamerák rögzíthették is, ezért betör a szobába és kiszakítja az adathordozót?

Végül a teljes épületet átvizsgáljuk, szintenként hermetikusan lezárjuk. Tettes nincs. A helyszínelők kezdhetik a munkát – folytatta a százados. Galler Zsolt visszatért a biztonsági őrhöz, akinek a kezét ellátták az időközben kiérkező mentők. Miközben a férfit meghallgatta, a nyomozó szeme megakadt a gondnok talpán. A beszámoló innen ekképp folytatódik.

Mi olyan különös? Bevillan a szerver ajtaja és rajta egy nagy lábnyom. Érzem, hogy a szívem a torkomban dobog. Gyorsan csinálok egy-két fotót, és arrébb sétálok. Pillanatok alatt a szerverszoba előtt állok. Nézem az ajtón a lábnyomot, majd a képet, ajtó-kép, ajtó-kép. Egyezik. Rohanok vissza. A mentők már indulnának, intek nekik, és még kérek két kollégát melléjük. A biztonsági őr sértettből elkövetővé lépett elő” – zárta sorait a százados.

Felvette saját kivégzését

Később beigazolódott a jó szimatú zsaru megérzése. Kun Tamás, az iskola gondnoka előre kitervelten végzett Takács Józseffel, az intézmény igazgatójával és Papp Lászlóval, az egyik tanárral. A gyilkosság során végig jelen volt Deme Gábor, aki korábban az intézmény gazdasági igazgatója volt. Az indíték az a körülbelül hatmillió forint volt, amit Deme még gazdasági vezetőként elsikkasztott.

Az egyik áldozat, Papp László zsebében végig működött egy diktafon, amely rögzítette a kivégzések pillanatait. A másodfokú bíróság 2013. április 25-én zárta le az ügyet azzal, hogy Kun Tamást tényleges életfogytiglanira ítélte. Deme Gábort szintén életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték. Deme leghamarabb 36 év múlva szabadulhat feltételesen.

Borítókép: Kun Tamás az ítélethirdetésen a Fővárosi Ítélőtáblán 2013. április 25-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!