két lánya szorít érte

2021.01.13. 11:55

Szlávik János: „A családom az életveszélyhez is hozzászokott”

Szlávik Jánost eddig szakmai témákban hallottuk nyilatkozni, most a családi életéről is elárult néhány részletet.

Budapest, 2020. december 26. Szlávik János infektológus fõorvos egy Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyaggal a Dél-pesti Centrumkórházban 2020. december 26-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Szlávik János életét jórészt a hivatása tölti ki, az ideje nagy részét a kórházban, a betegei között tölti, állandó életveszélyben. Ez a családjára is veszélyt jelent. Vajon ők hogyan birkóznak meg ezzel? A holnap megjelenő HOT!-ban erről is mesél a főorvos.

Szlávik János infektológus fõorvos
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

 

„A feleségem is orvos, most gyógyszerkutatóként dolgozik. A lányaim már felnőttek, de pici koruktól megértették és elfogadták az elhivatottságomat. A 21 éves lányom, Nánda is orvos akart lenni, kiskorában koponyák, csontvázak voltak a szobájában, mégis a gazdasági pályát választotta. A nagyobbik, Niké 32 éves, az ő fejében meg sem fordult ez a gyönyörű hivatás: ügyvéd lett, büntetőügyekkel foglalkozik. Kemény lány, a legnehezebb bűnözőkkel is elbánik. Büszke vagyok a gyermekeimre: mindig önállóak voltak, okosak, sikeresek, megállják a helyüket az életben. Az elmúlt tíz hónapban, amióta a Covid itt van velünk, sajnos kevés időnk van egymásra, hiszen én szinte éjjel-nappal a kórházban vagyok. Szerencsére bennünket nem jár át a félelem, a családom az életveszélyhez is hozzászokott.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!