Újabb piramisjáték

2017.11.14. 11:47

Az MNB 6,2 millió forintra bírságolta a CreditLure Kft.-t

Pénzügyi szolgáltatások engedély nélküli végzése miatt bírságolta meg a jegybank a a kiskunfélegyházi székhelyű Kft.-t, a céggel közreműködő magánszemély pedig 1,57 millió forint büntetést kapott – tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden az MTI-t.

A jegybank közleménye szerint az MNB azonnali hatállyal az eljárást lezáró döntéshozatalig megtiltotta, hogy a kft. az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen.

Megállapították, hogy a vizsgált időszakban kamat ígérete és visszafizetési kötelezettség vállalása mellett magyar ügyfelektől üzletszerűen gyűjtött betétnek nem minősülő visszafizetendő pénzeszközöket, részükre díj ellenében pénzügyi szolgáltatásokat közvetített (alkuszi tevékenység), és pénzkölcsönt is nyújtott. Hozzátették: a közreműködő K. Dávid egyebek mellett potenciális magyarországi ügyfeleket kutatott fel, pénzeszközöket vett át, kifizetéseket eszközölt és szervezte a pénzkölcsön-nyújtási tevékenységet.

Az MNB felhívja a fogyasztók figyelmét arra, hogy egy-egy pénzügyi szolgáltatás, termék igénybevétele előtt mindig ellenőrizzék, hogy az adott szolgáltató rendelkezik-e pénzügyi, illetve befektetési tevékenység végzéséhez szükséges engedéllyel vagy regisztrációval, és szerepel-e a jegybank Piaci szereplőket felsoroló nyilvántartásaiban.

A jegybank kéri a fogyasztókat arra is, hogy jelentsék, ha olyan szolgáltatóról vagy személyről szereznek tudomást, aki nem rendelkezik engedéllyel vagy regisztrációval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!