Friss hírek

2006.01.02. 21:58

Reformétkeztetés az iskolák többségében

Reformétkeztetést vezet be keddtől Újbuda az önkormányzati iskolák többségében - közölte a kerület alpolgármestere hétfőn az MTI-vel. A januári iskolakezdéssel a konyhákban egészségmegőrző, reform étrend váltja fel az eddigi hagyományos menüt - mondta Bács Márton.

BAMA

Eszerint a 21 önkormányzati iskola közül öt-hat kivételével, amelyek önállóan gazdálkodnak, az ebédek összeállításánál figyelnek arra, hogy ne használjanak cukrászsüteményeket, vörös húsokat és állati eredetű zsiradékot. Kerülik a só és a cukor túlzott arányú bevitelét, valamint az állati eredetű fehérjét növényi eredetűre cserélik. A gyerekek több zöldséget, friss gyümölcsöt és tejterméket kapnak. A konyhákban csak teljes kiőrlésű lisztből készült pékárut kínálnak majd.

Az alpolgármester elmondta, hogy a közbeszerzési eljárásra az eddig is szolgáltató három céget hívták meg. A reformkonyha bevezetése a XI. kerületi költségvetésre is hatással van: mintegy harminc százalékkal drágább a hagyományos étkeztetésnél, így egy ebéd nettó áron 115 forintba kerül. Bács Márton közölte: az önállóan gazdálkodó kerületi iskolák, ahol még nem vezették be a reformétkeztetést, a jövőben csatlakozhatnak a programhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!