Friss hírek

2005.12.17. 18:49

Utcai harcok Hongkongban

Mintegy kétezer globalizációellenes tüntető és 400 rohamrendőr vívott szabályos utcai harcokat egész nap a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) miniszteri értekezletének helyszíne körül.

BAMA

A helyi idő szerint esti (közép-európai idő szerint délutáni) órákban tüntetők százai törtek át a rendőrkordonon, és jutottak közel ahhoz, hogy benyomuljanak a WTO-tárgyalások helyszínére, a Hongkong központjában elhelyezkedő kongresszusi központ épületébe, ahol a WTO 149 tagállamának kereskedelmi miniszterei hatnapos tárgyalásaik utolsó megbeszéléseit folytatták a világkereskedelem méltányosabb szabályozásáról.

[caption id="" align="aligncenter" width="250"] A rendőrség vízágyúkat vetett be a tüntetők ellen
[/caption]A rendőrségnek könnygáz bevetésével sikerült az utolsó pillanatban visszavernie a tiltakozók rohamát, és szétoszlatni a tüntető tömeget. Egy hongkongi televízió közlése szerint 41 ember megsérült az összecsapásban, köztük öt rendőr. 900 tüntetőt őrizetbe vett a rendőrség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!