Friss hírek

2005.12.07. 07:34

Újsághirdetésben kínáltak schengeni vízumot

Szerbia és Montenegró külügyminisztériuma tegnap meghagyta, hogy a rendőrség és az igazságszolgáltatás fedjék fel és állítsák bíróság elé azokat a személyeket, akik a Halo oglasi című lapban garantálják a schengeni, a tartózkodási, az üzleti és egyéb vízumok beszerzését az Európai Unió országaiba való utazáshoz.

BAMA

Alapos a gyanú, hogy a hirdetések mögött egy szervezett bűnszövetkezet áll, amely meghamisítja a meghívóleveleket és az egyéb dokumentációt, beleértve a foglalkoztatottságra vonatkozó hamis bizonylatot, és „szolgáltatásait” drágán megfizetteti - áll a minisztérium közleményében.

Egyszersmind felszólította a médiumokat, hogy többé ne tegyék közzé a csalók ilyen és hasonló hirdetéseit, az Államközösség polgárait pedig, hogy a vízumok beszerzéséhez ne vegyék igénybe a közvetítők szolgáltatásait, mert csak becsapják és kirabolják őket, írja mai számában az Újvidéken megjelenő Magyar Szó című napilap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!