Friss hírek

2005.12.20. 12:16

Schwarzenegger visszaütött

Kalifornia kormányzója, Arnold Schwarzenegger azt kérte szülővárosától, Graztól, hogy cserélje le a Schwarzenegger sportstadion nevét. Sőt, visszaküldte Graz városától 1999-ben megtisztetésként kapott gyűrűt is.

BAMA

Kalifornia kormányzója, Arnold Schwarzenegger azt kérte szülővárosától, Graztól, hogy cserélje le a Schwarzenegger sportstadion nevét. Sőt, visszaküldte azt a Graz városától 1999-ben megtisztetésként kapott gyűrűt is. Mindezekre azért került sor, mert az egykori filmsztár visszautasította a halálra ítélt Stanley „Tookie” Williams kegyelmi kérelmét. S ezt a tettét élesen kritizálta szülővárosának vezetése. Schwarzenegger egy levelet küldött Graz polgármesterének, Siegfried Nagl-nak, miután a politikusok petíciót nyújtottak hozzá, kérelmezve a stadion nevének a lecserélését. „Amennyiben Graz vezetői kitagadnak a városukból, a nekem adományozott gyűrű is elveszti a jelentőségét”, áll a Terminátor levelében. A következő döntés januárban vár a kormányzóra, ugyanis január 17-én végeznének ki egy 75 éves halálra ítéltet. „A kormányzóságom idején ilyen és hasonló döntéseket is meg kell hoznom”, írta Schwarzenegger, utalva „Tookie” kivégzésére. (bbc)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!