Friss hírek

2005.12.07. 11:48

Magyar vendéglő lett az év vendéglője Bécsben

A Wiener Bezirksblätter, amely heti 800 ezer példányban jelenik meg, megszavaztatta olvasóit, ki nyerje el Bécsben Az év vendéglője díjat.

BAMA

A közönség szavazatai alapján 2005 legjobb bécsi kisvendéglője nem egy grinzingi vagy neustifti „Heurigen” lett, hanem – nagy fölénnyel – a belváros egyik kis mellékutcájában, a Bräuner Strasse 2. alatt található ILONA-STÜBERL nyert, jelenti a CENA hírügynökség.

Az éttermet Somlai Mihály és felesége, Ilona alapította 1957-ben, a magyar konyha és borok népszerűsítése céljából. A mindössze 25 személyes belső helyiséggel és nyári terasszal rendelkező vendéglő az első pillanattól a hagyományos magyar konyha remekeit kínálta.

Somlai Mihály mostohalánya, Fodor Mária 1987-ben vette át az üzlet irányítását, amely 1999-től a Magyar Turizmus Rt. bécsi képviseletének is hivatalos információs pontja. Igazán jó jelnek tekinthetjük a magyar gasztronómia mostani sikerét a 2006-os Bor- és Gasztronómia Éve előtt, tudatja közleményében a Magyar Turizmus Rt. - áll a jelentésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!