Friss hírek

2005.12.09. 18:36

Magabiztos győzelem a Koreai Köztársaság ellen

A magyar női kézilabda-válogatott tetszetős játékkal magabiztosan nyert a Koreai Köztársaság olimpiai és Világkupa-második csapata ellen a szentpétervári világbajnokság negyedik fordulójában, és így bekerült a középdöntőbe.

BAMA

Nagy iramban kezdett mindkét csapat, Mehlmann bátran próbálkozott, duplázott, míg Pálinger már a találkozó elején többször remekül védett. A magyar átlövők viszonylag könnyedén lőtték át a védőfalat, ennek révén sikerült 4-2-re ellépni, amikor is kapust cseréltek a koreaiak. Li Min Hi jobban teljesített, mint társa, és a gyors indítások következtében 4-4-re módosult az állás. Felváltva estek a találatok, 6-6-nál szimpla, majd dupla emberelőnyhöz jutottak a magyarok, amit remekül használtak ki (9-6). A rivális nem tudta érvényre juttatni gyorsaságát, mert nem volt módja a lerohanásokra, így aztán 11-7-nél Kang Tae Ku szövetségi kapitány időt kért.

Tóth a pihenő után is sziporkázott, minden lövése betalált, vezérletével nőtt a különbség (14-9). Ekkor védekezési stílust váltott az ellenfél, amire a kezdeti bizonytalanság után Németh András időkéréssel válaszolt. Ez hatott, a dél-koreaiak nem tudtak felzárkózni, mi több, Pálinger bravúrjainak köszönhetően a szünetre megnyugtatóvá vált az előny. Az utolsó tíz perces szakaszt 10-4-re nyerte a legutóbbi vb-n ezüstérmes magyar gárda.

A második játékrész elején minden mindegy alapon belekezdett a dél-koreai csapat, Mon Pil Hi révén megkezdték a felzárkózást, azonban Tóthot továbbra sem tudták tartani, a ferencvárosi klasszis hetedik góljával pedig kétszámjegyű lett a különbség (36. perc, 26-16). Az irányító Görbicz büntetést kapott, de nem igazán változott a helyzet. Ezen az estén esélye sem volt az ázsiaiaknak. Sem a kezdősoruk, sem pedig a cserék nem villogtak. Félgőzzel is nőtt az előny, szinte minden összejött. Mehlmann újra nagy kedvvel szórta a gólokat, Pálinger - majd az őt váltó Sugár - kapuja bevehetetlennek bizonyult.

Az Angola és Szlovénia elleni bizonytalanságokat feledtetve a magyarok ezúttal szenzációs teljesítménnyel rukkoltak elő, és a korábbi évek párharcaihoz képest sokkal simábban győztek a dél-koreaiak ellen.

A Németh-együttes szombaton 19 órakor Norvégiával találkozik.

Magyarország-Koreai Köztársaság 42-29 (22-13)

gól: Mehlmann 10, Tóth 9, Balogh 7, Görbicz 6/1, Borbás 3, Ferling 2, Vérten, Kenyeres, Siti, Kindl, Szűcs 1-1, illetve Kim Cs. 6, Mon P. 5, Mjung 4/1, Vu 4, Szong, Hu J. 3-3, Li G. 2, Kim E. 1, Csoj 1/1

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!