Friss hírek

2005.12.22. 11:40

Kolber megvonta a mérleget

Kolber István, regionális fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter a Magyar Hírlapban vállalkozott arra, hogy megvonja a 2005-ös esztendő mérlegét.

BAMA

A lapnak adott interjúban kitért arra, hogy az idén mintegy 15 százalékkal többet teljesített az építőipar. Szerinte a turizmussal együtt így már stratégiai ágazatként jelentősen járul hozzá az ország versenyképességének javulásához. Valószínűleg sikerül elérni a tavalyi csúcsot, s az idén is megépül 44 ezer új otthon. Kolber szerint az idén jelentősen javultak a lakáshitel-feltételek, a regionális fejlesztésben pedig új lehetőségek nyíltak az országos területfejlesztési koncepció elfogadásával.

"Sok városközpont, műemlék, régi lakótömb, hagyományos épület vár rehabilitációra Magyarországon" - mondta el a tárca nélküli miniszter a Magyar Hírlapnak, majd hozzátette még: "katonai létesítmények helyén, de közterületeken is még sok sebhely tátong az országban. A lakótelepeken is sok felújítanivaló van az épületeken kívül is: a közparkokban, közösségi tereken. Mindenki tudja, hogy egy lakás presztízsét nagyrészt a környéke határozza meg", mondta Kolber.

Szerinte "aki lakásával, lakókörnyezetével elégedett, az könnyebben kapaszkodik meg az életben, könnyebben érvényesül", írja csütörtöki számában a Magyar Hírlap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!