Friss hírek

2005.12.23. 15:49

Káosz után eutanázia New Orleansban?

A louisianai ügyészség vizsgálja, valóban előfordult-e, hogy a Katrina hurrikán utáni káoszban több orvos is eutanáziát alkalmazott a helyi kórházakban.

BAMA

A korábbi hírek szerint a New Orleans-i Memorial Kórház orvosai azért gondolkodtak a kegyes halál alkalmazásán, mert augusztus 29-étől a betörő víz miatt nem működtek a betegeket életben tartó műszerek. „Elképzelhető és egy vizsgálatot megér” – összegezte véleményét Charles Foti államügyész azzal kapcsolatban, hogy a kórházban valóban alkalmaztak-e eutanáziát. Foti többet nem árult el a vizsgálat állásáról. Ennek ellenére kiszivárgott információk szerint több orvosi esetet is alaposan átvizsgáltak eutanázia gyanúja miatt.

A kórház alkalmazottai állítólag tartottak a városban elharapózó anarchiától, féltek, hogy a dühödt tömeg következő célpontja maga a kórház lehet, ezért az egyre romló feltételek miatt több haldokló beteget megszabadítottak a szenvedéstől. A kórház sokáig maga a béke szigete volt a zavargások kellős közepén, ám négy nappal Katrina érkezése után ez a helyzet megváltozott. Az épületet mindenhol víz vette körül, a hőségben nem volt áram, sem ivóvíz, vészesen fogyott az élelmiszer. A betegeket és az ápolókat elfogta a kétségbeesés. A személyzet tanuk szerint azon gondolkozott, melyik beteget küldjék el a mentőhelikopterekkel és a csónakokkal, s a betegek szerint arról is esett szó, ki az, akit állapota miatt nem lehet kimenekíteni az épületből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!