Friss hírek

2005.12.19. 16:40

Bulgária és Szerbia közösen az európai úton

Vendéglátójával, Szergej Sztanisev bolgár miniszterelnökkel vasárnap megnyitotta a két ország közötti vasútvonal felújított szakaszát, amely Dragomant Dimitrovgraddal köti össze.

BAMA

Vojiszlav Kostunica a megnyitó alkalmával kijelentette: Szerbia és Montenegró, illetve Bulgária ezzel a vasútvonallal valódi európai határátkelőt hoz létre. A kormányfő szerint a vasút és az autópályák korszerűsítése elősegíti, hogy az államszövetség és Bulgária politikai és gazdasági kapcsolatai a jövőben szorosabbakká váljanak, jelenti a CENA hírügynökség.

Szergej Sztanisev hangsúlyozta: a két országnak a jövőben a gazdasági együttműködésre kell nagyobb gondot fordítani. A most megnyitott vasútvonal része a páneurópai 10-es korridornak, amelynek korszerűsítése csökkenti az áruszállítási költségeket, és lerövidíti a vonatok menetidejét. Vojiszlav Kostunicát hétfőn fogadja Georgij Parvanov köztársasági elnök, Szergej Sztanisev kormányfő és Georgij Pirinszki házelnök, áll a jelentésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!