Friss hírek

2005.12.15. 12:21

Buja karácsonyi vacsora édeskettesben

Karácsony másnapja van, a család elvonult, kettesben maradtunk. Jó volna egy kis szerelem, de ez csak egyikünknek jut az eszébe. Ekkor segíthetnek a vágykeltő ételek.

Rados Virág

Éhesek vagyunk – ételre és párunkra egyaránt. De mi van, ha a másik csak a hasára gondol? Ne tegyünk neki szemrehányást, inkább csaljuk lépre. Főzzünk olyan vacsorát, amitől az éhség kialszik, a bujaság pedig felébred. Léteznek olyan ételek, fűszerek, amelyek szerelmivágy-gerjesztő hatással bírnak.

Az alábbi tanácsokkal Sárkány Róbert szakács látott el bennünket. Kezdjük a menüt langyos, ánizsos tealevessel. Fekete teából főzzük, citrommal, fahéjjal, narancshéjjal, ánizzsal ízesítsük. A tea koffeintartalma jó hatással van a potenciára: vérbőséget okoz. Ráadásul nemcsak a férfiak, hanem nők altestében is. Folytassuk langyos, narancsos almakarikákkal, amelyeket sütőben puhítottunk meg. A csokoládéba mártott babapiskóta szintén jó ötlet, főként, ha a darabokat együtt fogyasztjuk el. A nő az egyik végén, a férfi a másikon kezdheti – középen találkoznak. Ha maszatosak leszünk, semmi vész: lenyalogathatjuk egymásról a csokimaradványokat.

A gyömbért szintén ősi vágyfokozó fűszerként ismerik az ínyencek. Pirított csirkemellet vagy combot ízesíthetünk vele, amelyre a férfipotencia nagy barátját, a tökmagolajat locsolhatjuk. Sőt, az egyszerűség kedvéért akár olaj sem kell: elegendő, ha a gyömbéres csirkére tisztított tökmagot szórunk. Desszertnek fahéjas-vaníliás süteményt tálaljunk.

A jó borokról sem feledkezhetünk meg. A sült csirkéhez száraz Somlói Juhfarkat, a desszerthez édes Tokajit, Badacsonyi Jégbort vagy muskotályt kortyoljunk.

A vanília, a fahéj, a csokoládé, a tökmag, az ánizs kiváló afrodiziákumok, de a körítés is fontos. A teríték ne legyen merev! Az ételeket színes tányérokban, hozzájuk az evőeszközt áttetsző, színes üvegtartályban kínáljuk. A szalvétára is ügyeljünk. A bordón és a piroson kívül a halványkék és a zöld ugyancsak hatásos. A természet alapszíneinek szexuálpszichológiai kisugárzása van. Még néhány illatos gyertya, esetleg finom füstölő, és mindenestül készen van a vágyfokozó finom vacsora. Jó étvágyat hozzá és egymáshoz!

Afrodiziákumot tartalmazó ételek, italok és egyéb vágyserkentők

fűszerek, ételek, italok: ánizs, fahéj, koffein, csokoládé, gyömbér, tökmagolaj, tisztított tökmag, vanília, Tokaji Aszú

teríték: laza, könnyed, játékos (pl. különlegesen hajtogatott szalvétával)

tányérok, üvegpoharak, -edények: színesek

egyebek: illóolaj, füstölő, illatos gyertya, de legfőképpen jókedv és fantázia

fűszerek, ételek, italok: ánizs, fahéj, koffein, csokoládé, gyömbér, tökmagolaj, tisztított tökmag, vanília, Tokaji Aszú

teríték: laza, könnyed, játékos (pl. különlegesen hajtogatott szalvétával)

tányérok, üvegpoharak, -edények: színesek

egyebek: illóolaj, füstölő, illatos gyertya, de legfőképpen jókedv és fantázia -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!