Friss hírek

2005.12.19. 15:41

A volt államfő rendelte meg a gyilkosságot?

Hétfő délelőtt a Kijevi Fellebbviteli Bíróságon megkezdődtek az előzetes meghallgatások a Georgij Gongadze ügyben.

BAMA

Az Ukrajinszka Pravda internetes hírújság szerkesztőjét 2000. szeptember 16-án gyilkolták meg. Gongadze feltételezett gyilkosait idén márciusban tartoztatták le. A tárgyaláson meghallgatják az ügy három vádlottját, a negyedik, Olekszij Pukacs nemzetközi körözés alatt áll. Ugyanakkor a gyilkosság megrendelői a mai napig ismeretlenek - adja hírül a Kárpátinfó.

Az I-Reporter internetes kiadvány szerint a jelenlegi hatalom Leonyid Kucsma volt államfőt vádolja a Gongadze-gyilkosság megrendelésével, ugyanakkor Kucsma cáfolja a vádakat. Az ügyet vizsgáló ideiglenes parlamenti nyomozóbizottság szintén arra a következtetésre jutott, hogy az ex-államfő volt a gyilkosság megrendelője, jelenti a CENA hírügynökség.

Az Ukrán Legfelsőbb Bíróság november 28-án adta át az ügyet a fővárosi fellebbviteli bíróságra, azelőtt november 23-án kapta meg az Ukrán Legfőbb Ügyészségtől, áll a jelentésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!