Friss hírek

2005.12.01. 20:05

A Turisztikai Világszervezet közgyűlése Dakarban

A Turisztikai Világszervezet (World Tourism Organisation) közgyűlését november 28-a és december 2-a között tartják Dakarban. A csütörtöki ülésén Magyarországot beválasztották a Világszervezet Végrehajtó Tanácsába, ami jelentős turizmusdiplomáciai sikernek tekinthető.

BAMA

Az ENSZ szakosított szervévé vált, és a Dakarban elfogadott határozat szerint a jövőben UNWTO névre hallgató világszervezet legmagasabb szintű fóruma a kétévente megrendezett Közgyűlés. Jelenleg 150 ország kormánya teljes jogú tagként és 350 - az idegenforgalomban érdekelt - intézmény, vállalat társult tagként vesz részt a Világszervezet munkájában, jelenti a CENA hírügynökség.

A Világszervezet Közgyűlésének napirendjén szerepelt a WTO előző kétévi munkájának értékelése, a 2006-2007-es évekre szóló munkaprogram és költségvetés meghatározása, valamint a Végrehajtó Tanács főtitkárának és új tagjainak megválasztása. A WTO főtitkára a következő négy évben is a francia Francesco Frangialli lett, aki korábban már két cikluson keresztül töltötte be a posztot, áll a jelentésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!