Friss hírek

2005.11.08. 15:54

Új börtöntörvény Romániában

Hamarosan új börtöntörvény lát napvilágot Romániában. A jogszabály sok - eddig nem kapott -, szabadságjogot biztosít majd az elítélteknek.

BAMA

A törvény a többi között azt is szabályozza, hogy a raboknak jogukban áll naponta többször is tisztálkodni. Azonban a törvénytervezetben egyetlen szó sem esik arról, hogy plusz pénzt utalnának a börtönöknek. Ennek ellenére több romániai fegyintézetben már tapasztalható némi változás, jelenti a CENA hírügynökség. Ha a törvénytervezet életbe lép, a romániai börtönökben lényegesen javulni fog a helyzet és meg fognak szűnni a túlzsúfoltságból eredő áldatlan állapotok. Még pár évvel ezelőtt sok börtönben - így a szamosújváriban is - hatalmas méreteket öltött az agresszió, az öngyilkossági kísérletek száma. Egy cellában 100-130 fogoly volt, 4-5, egymás fölött elhelyezkedő emeletes ágyban, helyszűke miatt sok esetben ketten egy takaró alatt, áll a jelentésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!