Friss hírek

2005.11.16. 13:23

Nyugdíjas kommandó figyeli a Turult

A Jobbik kész háromszáz fős élőlánccal és a polgári engedetlenség minden eszközével megvédeni a XII. kerületi Turul szobrot. A második világháborús emlékművet nyugdíjas kommandó figyeli a környező házakból és azonnal riadót fújnak, ha valaki megpróbálja lebontani az engedély nélkül épült szimbólumot.

Vég Márton

„Háromszáz fős élőláncot fogunk alkotni a Turul szobor körül, ha megpróbálják lebontani az emlékművet. A polgári engedetlenség létező intézmény Magyarországon, így ha kell, testünkkel védjük meg a szobrot” – jelentette be Nagy Ervin. A Jobbik országos választmányi elnöke szerint a XII. kerületiek szeretik a Böszörményi és az Istenhegyi utak sarkán álló turult, ezért a helyiek felveszik a harcot a fővárossal és a közigazgatási hivatallal. Az engedély nélkül épült szobor eltávolítása valóban nem lesz sétagalopp, hiszen a környező házak ablakaiból nyugdíjas kommandó figyeli a teret.

A helyszínen tartott tájékoztatón Nagy Ervin elmondta, hogy a felvidéki Kolozsnéma és Hetény településekről ellopott két köztéri Turul szobor újbóli felállítására gyűjtést kezdeményeznek. A cél, hogy jövő augusztus 20–án már újra helyükön legyenek a nemzeti szimbólumok. „Bár ismeretlen tettesek ellen folyik a nyomozás, szerintünk egyértelmű, hogy szlovák nacionalisták támadásáról van szó. Hazánkban pedig az SZDSZ tölti be ezt a szerepet” – hangsúlyozta Nagy Ervin. A választmányi elnök ezzel arra célzott, hogy a liberálisok szerint a Szálasi Ferenc nyilas rémuralma által besározott jelkép méltatlan a második világháború áldozataihoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!