Friss hírek

2005.11.29. 15:24

Nem lelőtték, öngyilkos lett

Öngyilkos lett, és nem másik rendőr golyója végzett azzal a karcagi rendőrrel, aki szeptember 15-én kezdett „ámokfutásba” a város központjában, megsebesítve elöljáróját, a rendőrkapitányt.

Horváth Győző

A tiszthelyettes erőszakkal szerezte meg azt a gépkarabélyt, amivel előbb a rendőrkapitányság épületében, majd az utcán is lövöldözött. Az események az őrmester halálával értek véget. Az ügyben a Budapesti Katonai Ügyészség indított eljárást. Mint a szervezet sajtószóvivője, Ács Tibor elmondta, a napokban befejezték a vizsgálatot, és határozatot hoztak a nyomozás megszüntetéséről.

A vizsgálat azt állapította meg, hogy a rendőr önkezével vetett véget életének. A lövöldöző halála után a fiatal rendőr édesanyja nem nyugodott bele fia halálába. Azt állította, gyermeke nem öngyilkos lett, hanem az elfogására kivezényelt kommandósok lőtték fejbe. Ez ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség Nyomozó Hivatala járt el. Mint azt Balázsné Busku Terézia főügyészségi sajtószóvivő elmondta, az asszony feljelentését bűncselekmény megalapozott gyanújának hiánya miatt elutasították. A helyszíni szemle adatai, a tanúvallomások, valamint a szakértői vélemények is az öngyilkosság tényét állapították meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!