Friss hírek

2005.11.30. 18:01

Kupán vágták az Aston Villát

A harmadosztályú Doncaster Rovers óriási meglepetésre kiverte az angol labdarúgó Ligakupa negyedik fordulójában a Premier League-ben szereplő Aston Villát.

Éber Sándor

Az angol kupákban már megszokhattuk, hogy minden idényben van egy óriásölő kiscsapat. Erre a szerepre ezúttal a harmadosztályú Doncaster pályázik. Az előző körben szintén első ligás klubot, a Manchester Cityt búcsúztatták, tizenegyes rúgásokkal. A Doncaster ezúttal sokkal simábban, 3:0-ra gyűrte le első osztályú ellenfelét. A vezetést a meccs legjobbjának választott McIndoe szerezte meg a harmadosztályú egyletnek büntetőből. Az Aston Villa nem tudott felülkerekedni ellenfelén. Sőt a második félidőben a Doncaster Heffernan és Thornton góljaival simán lealázta a Barossal, Angellal, Mellberggel, McCannel és Sörensennel felálló Villát.

„Jobb volt a Doncaster – ismerte el az Aston Villa edzője, David O''Leary. – Most már az a célunk, hogy a bajnokságban tornásszuk feljebb a helyezésünket. ” A Carling Kupának is nevezett Ligakupában az új óriásölők már a legjobb nyolc között vannak.

A további mérkőzéseken az Arsenal simán verte a másodosztályú Readinget Reyes, Van Persie és a fiatal Lupoli góljaival. A szintén a Premier League-ben lévő Birmingham City már vért izzadt a második ligás Millwall ellen, csak tizenegyes rúgásokkal jutott túl alsóbb osztályú ellenfelén.

Ligakupa, 4. forduló: 
Doncaster Rovers (III. oszt.)-Aston Villa 3-0
Arsenal-Reading (II.) 3-0
Millwall (II.)-Birmingham City 2-2, 11-esekkel: 3-4

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!