Friss hírek

2005.11.08. 15:54

Koszovó függetlensége ellen

Zoran Sztoiljkovics, a macedóniai Szerb Demokrata Párt elnöke hétfőn Szkopjeban kijelentette, hogy pártja ellenzi a Koszovó bármilyen függetlenségéről szóló tárgyalásokat.

BAMA

Sztoiljkovics pártjának kongresszusán bírálta Vlado Bucskovszki macedón kormányfő kijelentését, hogy a státustárgyalások után Koszovó és Metóhia elnyeri függetlenségét. "Az ilyen, exhibicionizmust határoló nyilatkozatok tévesek" - jelentette ki a pártelnök és hozzátette, hogy a macedóniai szerb közösség kimondottan ellenzi Koszovó függetlenségét. Ez a párt Bucskovszki kormányában koalíciós partner. Az idézett nyilatkozatáért a kormányfőt nemcsak ennek a pártnak a vezetője bírálta, hanem Branko Crvenkovszki, az ellenzéki VMRO DPMNE tömörülés vezetője is. A bírálatra ragálva Bucskovszki azt válaszolta Crvenkovszkinak, hogy vonuljon félre, és hogy a macedón kormány aktív szerepet kíván vállalni a régió jövőjét érintő folyamatban, jelenti a Vajdaság Portál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!