Friss hírek

2005.11.18. 13:38

Európai díj magyar moziknak

A Művész, a Puskin és a Szindbád mozik filmkínálatának elismeréseként A legjobb európai filmprogram díját veheti át pénteken este Port Ferenc, a Budapest Film vezérigazgatója. Az európai mozi-üzemeltető hálózat, az Europa Cinemas díjait Jeanne Moreau francia filmszínésznő adja át pénteken este Budapesten.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="200"] Francois Ozon és Jeanne Moreau
[/caption]A fővárosba több mint 300 európai mozis érkezik a hét végén az Europa Cinemas 10. nemzetközi éves konferenciájára. A hálózat olyan mozik üzemeltetési költségeihez járul hozzá, amelyek műsorán rendszeresen szerepelnek az európai filmművészet alkotásai.

Az Europa Cinemas 59 országban, 375 városban, 664 moziban, azaz 1552 vetítővásznon támogatja az európai filmművészet alkotásainak bemutatását. Magyarországon 9 budapesti és 11 vidéki filmszínház tagja a hálózatnak (a budapesti Bem, Művész, Puskin, Odeon Lloyd, Cirko-Gejzir, Szindbád, Toldi, Uránia és Vörösmarty, a ceglédi Uránia, a debreceni Apolló Art, a győri Lloyd, a miskolci Hevesy Kossuth, a nyíregyházi Krúdy, a pécsi Apolló és Uránia, a szegedi Belvárosi, a szolnoki Tisza és a szombathelyi Savaria).

A konferencia díszvendége Jeanne Moreau, aki legújabb filmje, a Francois Ozon rendezte Utolsó napjaim díszbemutatóján is részt vesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!