Friss hírek

2005.11.29. 13:06

Divat a fénymásolóra ülni a brit céges bulikon

A karácsonyi és szilveszteri vállalati bulikon furcsa szokás jött divatba: egy-egy illuminált kollega csupasz hátsóval rátelepszik a fénymásolóra, majd sokszorosítják az ülepét.

BAMA

Egy brit felmérés szerint a Canon cég szerelőinek 32 százaléka már javított olyan fénymásolót, amelyen betört az üveg, mert ráültek. Az alkohol közeli állapotban jó mókának tűnő tréfa azonban károkat okozhat, gyakori a beolvasó egységet fedő üveg törése, ami a jelentés szemérmes szóhasználata szerint a "nem rendeltetésszerű használatra vezethető vissza". Az egyik ismertetett észak-angliai esetben például nem csak az üveg tört be, hanem a másoló egység is elromlott: a gépet használó ifjú hölgy hátsójának képe akkor kezdett ömleni a másolóból, amikor kész volt a javítás, és természetesen már mindenki józan volt.

Tim Andrews, a Canon egyik londoni vezetője elmondta a cNet portálnak, hogy szilveszter után minden évben rengeteg új üveget szerelnek be "a hátsó másolás" szokása miatt. Ebben az időszakban a riasztások 46 százaléka ezért fut be a szerelőkhöz. Jórészt a szokás elterjedése és a nyugati államokra jellemző átlagos súlygyarapodás következtében a Canon most a másolókba beépített üveg vastagságának növelése mellett döntött. Felidézték azt az esetet is, amikor egy angol cég vezetői nyomozást indítottak annak kiderítésére, kit terheljenek meg a javítási költséggel. (aqui.la/transindex)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!