Friss hírek

2005.11.09. 12:35

Csillapodnak a randalírozók Franciaországban

Szerda hajnalban is sorozatos gyújtogatások és összecsapások folytak Franciaországban, de az erőszakhullám csillapodni látszik. Szintén az erőszak enyhülését erősítette meg Nicolas Sarkozy francia belügyminiszter.

BAMA

Két orosz újságírót megvertek a lázongó, főként afrikai származású fiatalok, egy férfit pedig válságos állapotban szállítottak kórházba, mert egy ablakon kidobott súlyzó fejen találta. Szerdára virradóra 558 gépjárművet gyújtottak fel a franciaországi huligánok, szemben az előző éjjeli 814-gyel. A „csendesebb” éjszakához valószínűleg az is hozzájárult, hogy a francia kormány kedden életbe léptette az 1955-ös, rendkívüli állapotra vonatkozó törvényt. Így az önkormányzatok saját hatáskörükben dönthetnek a kijárási tilalom bevezetéséről, házkutatásokat pedig bírói ellenőrzés nélkül is tarthatnak a hatóságok. Amiens vezetői éjfélkor már éltek is a lehetőséggel, és a zavargások megfékezése érdekében bevezették éjszakára a kijárási tilalmat.

Belgiumban és Németországban kedd este gépkocsik gyulladtak ki, de elszigetelt esetekről van szó, utcai randalírozás egyik országban sincs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!