Friss hírek

2005.11.23. 09:49

BL: az A és B csoportban eldőlt a továbbjutás

Az A és a B csoportban eldőlt a továbbjutás a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában. A C csoportban egy, a D-ben pedig mindkét hely kiadó még.

BAMA

Az A csoportban a Bayern München új stadionjában, az Allianz Arénában ütötte ki Korsós György csapatát, a Rapid Wient, és már továbbjutott. A magyar válogatott középpályás végigjátszotta a mérkőzést.

A Bruges elleni sikerével a Juventus is készülhet az egyenes kieséses szakaszra, míg a belga együttes az UEFA Kupában  folytatja szereplését, a Rapid számára pedig a csoportkör befejezése egyben a búcsút is jelenti az európai kupaporondtól. A B csoportban az Arsenal a Thun elleni idegenbeli sikerével, az  Ajax Amsterdam a Sparta Praha legyőzésével biztosította helyét a legjobb 16 között.

Labdarúgó Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló:

A csoport:
Bayern München (német)-Rapid Wien (osztrák) 4-0 (1-0)
Juventus (olasz)-FC Bruges (belga) 1-0 (0-0)
A csoport állása: 1. Bayern München 12 pont (9-3) (már továbbjutott), 2. Juventus 12 (9-4) (már továbbjutott), 3. FC Bruges 6, 4. Rapid Wien 0

B csoport:
Ajax Amsterdam (holland)-Sparta Praha (cseh) 2-1 (0-0)
Thun (svájci)-Arsenal (angol) 0-1 (0-0)
A csoport állása: 1. Arsenal 15 pont (már továbbjutott), 2. Ajax Amsterdam 10 (már továbbjutott), 3. FC Thun 3, 4. Sparta Praha 1

Az FC Barcelona már biztosan ott lesz a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, miután a katalán sztárcsapat hazai pályán legyőzte a Werder Brement, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül megnyerte a C csoport küzdelmeit. A kvartett másik összecsapásán a Torghelle Sándort ezúttal csak a 83. perctől foglalkoztató Panathinaikosz hazai pályán szenvedett vereséget az Udinesetől. A D csoportban szó szerint nem történt semmi, hiszen a Manchester United-Villarreal és a Lille-Benfica találkozó is gólnélküli döntetlennel ért véget.

C csoport:
Panathinaikosz (görög)-Udinese (olasz) 1-2 (1-0)
FC Barcelona (spanyol)-Werder Bremen (német) 3-1 (2-1)
A csoport állása: 1. FC Barcelona 13 (már továbbjutott), 2. Udinese 7, 3. Werder Bremen 4 (7-11), 4. Panathinaikosz 4 (3-11)

D csoport:
Manchester United (angol)-Villarreal (spanyol) 0-0
Lille (francia)-Benfica (portugál) 0-0
A csoport állása: 1. Villarreal 7 pont, 2. Manchester United 6 (2-2), 3. Lille 6 (1-1), 4. Benfica 5

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!