Friss hírek

2005.11.08. 14:14

Az EU nem helyesli a magyar adócsökkentést

Gyors és határozott lépéseket vár az Európai Unió Magyarországtól a költségvetési hiány csökkentése érdekében - derül ki az uniós pénzügyminiszterek tanácskozása után kiadott közleményből.

BAMA

A Napi Online információi szerint Brüsszelben úgy látják, eddig nem történtek valódi hiánycsökkentő intézkedések, és arra szólították fel Magyarországot, hogy mondjon le a 2006-ra tervezett adómérséklésekről. Az Európai Bizottság előzetes minősítését elfogadó pénzügyminiszterek szerint a 2005-ös deficitcéltól számottevően elmaradunk, és az is kockázatos, hogy a 2006-ost teljesíteni tudjuk-e. Veres János pénzügyminiszter a tanácskozás előtt Brüsszelben úgy nyilatkozott: a jövő évi adócsökkentést már betervezték, a továbbiakat illetően pedig csak annyit tudott mondani: "majd meglátjuk".

Hírügynökségek meg nem nevezett forrásokra hivatkozva úgy vélik, ha Magyarország nem mutat föl új intézkedéseket, akkor elveszíthet egyes EU-alapokat. A miniszterek állásfoglalása után Magyarországnak várhatóan januárig szab határidőt a bizottság a deficit lefaragására. (eurohirek.hu)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!