Friss hírek

2005.11.23. 18:48

Álmatlansággal küzdött Spielberg

Sz. Á.

Steven Spielberg bevallotta: éjszakánként csak négy órát volt képes aludni új filmje, a München forgatásán. A világhírű Oscar-díjas rendező a téma és a produkció várható fogadtatása miatt nyugtalankodott. A film arról az izraeli kommandóról szól, amely felkutatta és megölte azokat a palesztin terroristákat, akik vérfürdőt rendeztek az izraeli sportolók között az 1972-es müncheni olimpián.

Spielberg nem hiába idegeskedett, hiszen már a film elkészítésének bejelentésekor támadások kereszttüzébe került: azzal vádolták, hogy a Müchen az izraeli titkosszolgálat megtorló akcióit akarja igazolni. Azóta is többször bírálták a rendezőt a témaválasztása miatt. Holott szerinte az ő célja nem a sebek feltépése, hanem annak bemutatása, milyen lelki átalakuláson mennek át azok az emberek, akiknek kötelességük volt bosszút állni. A film egyes jeleneteit a nyáron több mint két hónapon keresztül Budapesten forgatták, fővárosunk Párizs „szerepét” alakította.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!