Friss hírek

2005.10.07. 17:33

Élszarkák a britek Európában

A britek Európa áruházi élszarkái, ők lopnak a legtöbbet a boltokban - adta hírül (nagyon tisztességesen) a brit székhelyű Center for Retail Research (Kiskereskedelmi Kutatóközpont). Az összlopásnak csak kevesebb mint felét követik el a vevők, a személyzet 29 százalékban "veszi ki a részét".

BAMA

A szigetország lakosai tavaly 3,58 milliárd font értékben csentek el árucikkeket, ami egyenértékű a teljes brit kiskereskedelmi forgalom 1,59 százalékával. A lopott cikkek toplistáját a borotvapengék vezetik, a második helyen a szeszes italok állnak. Az európai nemzetek szarkatoplistájának második helyén viszont a finnek vannak, őket követik a portugálok és a görögök. A sereghajtók - azaz a legkevésbé enyveskezűek - a svájciak, bár náluk sem mindenki angyal: a szarkálkodás a teljes kiskereskedelmi forgalom 0,89 százaléka.

A felmérés csak 24 európai országra terjedt ki. Ami Európa egészét illeti, tavaly 30,8 milliárd euró értékű volt az áruházi lopkodás, fejenként 71,5 eurónyi. Ugyanakkor a lopásoknak csak a 48 százaléka varrható a vásárlók nyakába, 29 százalékban az eladók a ludasok, 7 százalékban pedig a beszállítók és a gyártók. (népújság)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!