Friss hírek

2005.09.19. 14:05

Kétszázezer látogató a műemlékekben

Minden eddiginél több látogatót vonzott a hétvégi Kulturális Örökség Napjai elnevezű rendezvény.

BAMA

A szombat-vasárnapi ingyenes programokon becslések szerint körülbelül kétszázezer látogatást regisztráltak, de sok érdeklődő több helyszínt is felkeresett - közölte az intézmény hétfőn. Az idén "Kő kövön ... marad" címmel a várak, erődítmények, kastélyok kúriák, paloták álltak a rendezvény középpontjában. A fővárosban a Sándor-palotában és a volt Honvéd Főparancsnokságban jártak a legtöbben. Igazi kuriózumnak számított az egykori jezsuita kápolna megnyitása a VIII. kerületi Horánszky utcában, valamint az Atomenergia Hivatal és a Nagytétényi Kastélymúzeum programja.

A Kulturális Örökség Napjai keretében több mint kétszázharminc településen ötszáz épület nyílt meg a nagyközönség előtt. A nyitott műemlékek napjának gondolata 1984-ben született meg Franciaországban. Lényege: olyan épületek is tárják ki kapuikat a nagyközönség előtt, amelyek egyébként egyáltalán nem, vagy csak korlátozottan látogathatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!