Friss hírek

2005.07.18. 15:45

Hollós helyett Gőblyös vezeti a Magyar Rádiót

A közszolgálati médium kuratóriumi elnöksége Gőblyös István gazdasági alelnököt nevezi ki a Magyar Rádió átmeneti vezetőjének.

BAMA

A testület hétfői döntése szerint az úgynevezett tulajdonosi megbízott a jelenlegi elnök megbízatásának lejárta és az új vezető megválasztása közötti időszakban vezeti az intézményt. A kuratóriumi elnökség kimondta, hogy a leköszönő elnök múlt heti döntése, amellyel a másik alelnököt, Hollós Jánost ügyvezetővé nevezte ki, "jogszabálysértő és ezért a törvény erejénél fogva semmis". Gőblyös új posztján nem nyúlhat a műsorstruktúrához, s alelnököt sem nevezhet ki.

A Magyar Rádió átmeneti vezetőjének kinevezésére azért van szükség, mert július utolsó napján lejár Kondor Katalin négyéves mandátuma, ám a kuratóriumnak eddig két pályázattal sem sikerült betöltenie a tisztséget. Az újabb kör pedig a rádióelnök megbízatásának lejárta után zárul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!