Friss hírek

2005.03.29. 14:42

Új parkolási rendelet

Átláthatóbb és jobb parkolási rendszert, tisztább és rendezettebb Budapestet remélnek a fővárosi önkormányzat vezetői a 12 éves parkolási rendelet csütörtökön várható újraszabályozásától - jelentette ki Demszky Gábor.

BAMA

A mai kritikus parkolási helyzeten csak a gyökeres változtatás segíthet, amelynek keretében megteszik az első nagy lépést az egységes parkolás felé - hangoztatta a főpolgármester városüzemeltetési  helyettesével, Vajda Pállal tartott sajtótájékoztatón. A főpolgármester és helyettese kifejtette: az élethez igazított  rendelet július 1-jén hatályba lépő szabályozásának keretében a kerületek kérésére néhol bővítik, másutt szűkítik a fizető  övezeteket. Az évekkel ezelőtt megállapított 480 forintos parkolási  alapdíj maximuma nem változik, mivel a bevételeket akarják növelni, hanem a parkolás jobb megszervezése a cél. Az új rendeletben megmarad az ingyenes lakossági parkolás lehetősége. A jövőben szeretnék viszont a mélygarázsokba, parkolóházakba szorítani az utcákról a helyi lakókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!