Friss hírek

2005.03.02. 13:54

Emelkedik a fővárosi taxidroszt-használati díj

Mintegy 12 százalékkal többet, áfa nélkül 19 ezer forintot kell majd áprilistól éves droszthasználati díjként fizetniük a budapesti taxisoknak - mondta Rusznák Imre, a fővárosi önkormányzat kereskedelmi bizottságának elnöke kedden.

BAMA

A taxiállomásokat üzemeltető kht. által javasolt 1000, illetve 2000 forintos emelés közül a magasabb összegű mellett  döntöttek, hogy biztonságosabb legyen a társaság működése - közölte.
    
A szocialista politikus szerint február végéig 5766 taxis  fizette be a tavaly áprilistól ez év március végéig tartó  időszakra  járó 17000 forintos droszthasználati díjat.
    
Hozzátette: a taxisok többnyire a műszaki vizsga előtt fizetnek,  mert egy kormányrendelet alapján csak akkor vizsgáztathatják le a  taxi gépkocsit, ha a tulajdonos befizette a droszthasználati díjat.
    
A kht. bizottság által elfogadott üzleti terve idén 5300  taxissal számol. Kitűnik az anyagból, hogy a múlt év végére a  taxiállomások száma meghaladta a 300-at Budapesten. A drosztok  jogszerű használatának ellenőrzésére tavaly 15 millió, idén 20  millió forintot fizet a kht. a fővárosi közterület-felügyeletnek.

A  múlt évi 76 millió forintos bevétel mellett 14,4 millió forintos  vesztesége volt a cégnek. Idén 112 millió forintos bevételt és  mintegy 3 millió forintos eredményt terveznek.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!