Friss hírek

2005.02.02. 16:41

Újabb babamentő Budapesten

A második babamentő inkubátort helyezték ki Budapesten - ezúttal a budai Szent Margit kórházban.

BAMA

Az első budapesti inkubátorba, amely a Schöpf-Merei Kórháznál van, eddig 16 csecsemőt helyeztek el. A Szent Margit kórház vezetése azért gondolta úgy, hogy ők is bekapcsolódnak a kezdeményezésbe, mert elég gyakran előfordul a kórház vonzáskörzetében, hogy krízishelyzetben lévő anyákat kell ellátniuk.

Nem ritka, hogy hajléktalan édesanyák szülnek nálunk és az is gyakori, hogy valaki nem kívánja megtartani a csecsemőjét, és csak szülni megy be az intézménybe. Azonban ezt sem meri megtenni minden szülő nő - mondta a hirado.hu-nak Dr. Tóth Károly Sándor, a Szent Margit Kórház szülészeti osztályának vezetője. Hozzátette: "számunkra lehet megoldás, ha a portánál lévő inkubátorban hagyják az újszülöttet".

1996-ban, az inkubátor-program beindulásakor még kétségeik voltak, hogy egy anya képes lesz-e legyőzni félelmét és nyilvános helyre vinni gyermekét, de azóta bebizonyosodott, hogy sokan választják ezt a megoldást, a terhesség 9 hónapja alatt felkészülnek arra, hogy szülés után a babát inkubátorban helyezik el. A város budai oldalára kihelyezett inkubátorral remélhetőleg tovább csökken a csecsemőgyilkosságok száma - tette hozzá a szülész-nőgyógyász.

Most még a fővárosban is évente több baba esik csecsemőgyilkosság áldozatául vagy hal meg azért, mert rossz helyre teszik ki őket a szülők.

A Szent Margit Kórház bejáratához elhelyezett inkubátorban csak pár percet maradnak majd az újszülöttek, mert az intézmény portása azonnal felszól a csecsemőosztályra, ha valaki gyermeket helyez el oda

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!