Friss hírek

2005.02.15. 13:40

Tizenkétmilliárdos önkormányzati támogatás a BKV-nak

Mintegy 12 milliárd forintos önkormányzati támogatást ad idén a fővárosi önkormányzat a BKV-nak, amely várhatóan hasonló mértékű állami forráshoz is jut.

BAMA

Gy. Németh Erzsébet, az MSZP frakcióvezetője és Geberle Erzsébet, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese elmondta, hogy a főpolgármesteri kabinet hétfőn egyetértett azzal, hogy a BKV fejlesztéséhez az önkormányzat idei költségvetési tervezete 11,8 milliárd forintos támogatást tartalmazzon.

A kormánypárti politikusok közölték, hogy Aba Botond, a BKV vezérigazgatója tájékoztatta a városvezetést a cég bértárgyalásait követő jelenlegi helyzetéről; s beszámolt a chipkártyás jegy- és bérletrendszer bevezetéséről.

A vezérigazgató a kabinet ülésén elmondta, hogy 40 cég jelentkezett a chipkártyás tenderre, az új rendszert elsőként a kisföldalattin szeretnének bevezetni meg az végén.

A politikusok tudatták, hogy a kabinet egyetértett annak a javaslatnak a közgyűlés elé terjesztésével, amely alapján a 4-es metró beruházását bonyolító BKV Projektiroda közel 200 millió forintot kapjon idei feladataira.

 

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!