Friss hírek

2005.02.14. 12:25

Terézvárosi Jégkarnevál

Immár hagyomány, hogy minden évben megrendezik a gyermekek körében méltán népszerű Terézvárosi Jégkarnevált. 1993 óta minden évben megtartják az igen kedvelt Kerületi Jégnapot, melyre eddig évente, időjárástól függően közel ezer gyermek és felnőtt látogat ki.

BAMA

Idén 13. alkalommal várják a szervezők 2005. február 16-án, szerdán 14.00 és 16.00 óra között a Városligeti Műjégpályára a terézvárosi érdeklődőkön túl a szomszédos -V. VII. és XIV. - kerületi gyermekeket is.

A Terézvárosi Önkormányzat közalapítványa, a TISSZA-Terézvárosi Ifjúsági Sport és Szabadidő Közalapítvány, a Budapesti Diáksport Szövetség és a Terézvárosi Testnevelő Tanárok Munkaközössége által rendezett jégnapon a hagyományos jelmezversenyen és bemutatókon túl, számos program csábítja az idelátogató érdeklődőket. Ügyességi versenyek, jégkorong, korcsolyaoktatás, szabad korcsolyázás és állandó rendezvények szórakoztatják a kilátogatókat.

A Jégnap Verók István polgármester ünnepi megnyitójával veszi kezdetét, majd jelmezversennyel, jelmezfelvonulással folytatódik.

A Terézvárosi Önkormányzat közalapítványa, a TISSZA kifejezetten hasonló jellegű céllal alakult meg 1996-ban, az önkormányzat ifjúsági, sport és szabadidős programjait szervezi, bonyolítja, finanszírozza.

Belvárosi kerületről lévén szó a terézvárosi gyermekek sportolási lehetőségei igen korlátozottak, s így az önkormányzat fontos feladatának tartja ezen korosztály szabadidős és sportolási lehetőségeinek javítását.

Tavalyi évben mintegy 42millió forintból gazdálkodott a szervezet, 6 millió forintot osztott ki pályázati támogatásként, de külön támogatta pl. az UTE Vívószakosztályát, illetve a Nagycsaládosok Országos Egyesületét is.

A szervező közalapítvány minden résztvevőnek forró teát és zsíros kenyeret oszt ki. Természetesen nem kell váltani jegyet a belépéskor, ez is ingyenes, úgy mint minden program a Kerületi Jégnapon.

 

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!