Friss hírek

2005.02.17. 10:40

Áremelkedés százalékokban

0,7 százalékkal nőttek a fogyasztói árak januárban az egy hónappal korábbi adatokhoz képest, és 4,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet.

BAMA

A Központi Statisztikai Hivatal szerint januárban az "alapdrágulás", a maginfláció 3,8 százalék volt éves és 0,1 százalék havi összehasonlításban. Az infláció 2004 januárjában 6,6 százalék volt, az egyhavi áremelkedés mértéke 2,1 százalékot tett ki.

A KSH közlése szerint egy hónap alatt az élelmiszerek árai az átlagossal egyező mértékben, 0,7 százalékkal emelkedtek. Növekedett a sertészsiradék (3,2 %), a házon kívüli étkezés (2,1 %) ára. Csökkent a cukor (1,6 %) és a liszt (1,4 %) ára. Az idényáras élelmiszerek nélkül számítva az élelmiszerek árai átlagosan 0,6 százalékkal emelkedtek az előző hónaphoz képest.

A szolgáltatások átlag feletti, 2 százalékos egy havi áremelkedésén belül a helyi tömegközlekedés díjtételei 10 százalékkal, a tv-előfizetésé 6,6 százalékkal emelkedett. A gyógyszer, gyógyáru 6,7 százalékkal drágult, míg a járműüzemanyag-árak 1 százalékkal csökkentek. Kis mértékű áremelkedés történt a szeszes italok, dohányáruk főcsoportban és a háztartási energia körében is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!