Friss hírek

2005.01.11. 10:51

Debütált a Bubik Színpad

Bubik István Emlékdíjat alapított a Magyar Művészetért Díj Kuratóriuma. A kitüntetést évente adományozzák kiemelkedő munkájukért a színházi világban tevékenykedő, 35 éven aluli színészeknek, rendezőknek és más alkotó művészeknek.

BAMA

A közelmúltban tragikusan elhunyt kiváló színművész emlékét mostantól színpad is őrzi. Hétfő este volt első bemutatójuk. A Fiatalok voltunk, avagy Játékvarázs az 50-es, és egy kicsit a 60-as évekből előadást összeállította, írta és rendezte Kiszely Gábor.

Alig temettük el Bubik István színművészt és máris bemutatót tart a Bubik István Színpad.

A dolog úgy lehetséges, hogy még az ősz folyamán rengeteget beszélgettünk Bubik Istvánnal arról, hogy kellene alakítani egy kis nemzeti színpadot, mert ugye Nemzeti Színházunk van, hál Istennek nemzeti színpadjaink is vannak, de eggyel több sosem árt - mondta el Kiszely Gábor, művészeti vezető. Eléggé hamar lett darab és el is kezdődtek a részpróbák még ővele, amikor a mennyei rendező közbeszólt. A bemutatóra való készülődést folytattuk, és úgy döntöttünk, hogy tekintettel arra, hogy az eszme tőle származik, és ő lett volna benne a főszereplő, az ő nevét fogjuk fölvenni, hogy így munkálkodjunk tovább.

A darab egy, körülbelül egyórás, egy felvonásos, mondhatjuk azt, hogy minidráma, voltaképp egy varázslat. Az a címe, hogy Fiatalok voltunk, avagy Játékvarázs az 50-es és egy picit a 60-as évekből. Nem kifejezetten nosztalgia darab, holott az is előfordul benne. Rengeteg korabeli slágerrel, flipper bevágásokkal és tánccal, a közönség is táncra kéretik, miközben két angyal és egy varázsló segítségével lezajlik néma játékban egy szerelmi történet, amelynek tanúi lehetünk.

Tekintettel arra, hogy jó ideje azt veszem észre, hogy az úgynevezett idősebb generáció szégyenteljesen nem akar visszaemlékezni arra a korszakra, amelyre csak azért nem gondolunk vissza iszonyattal, mert közben történt velünk valami szép is, az, hogy fiatalok voltunk. Ezt nem szabad elvenni senkitől sem, legalább ennyit tartson meg belőle, ezt a pozitívumot soha nem szabad szégyellni.

Szeretnénk havonta többször is, minimum kétszer játzsani a darabota bemutató után is. A következő előadást 24-ére tervezzük.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!