Friss hírek

2004.12.30. 13:57

Orbán Viktor gratulált Markó Bélának az RMDSZ kormányzati szerepvállalásához

Levélben gratulált Markó Béla miniszterelnök-helyettesnek és a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek (RMDSZ) Orbán Viktor, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség elnöke az erdélyi magyar politikusok jelenlétéhez az új román kormányban.

BAMA

A volt magyar miniszterelnök az új román kormány miniszterelnökéhez, Calin Popescu Tariceanuhoz intézett  gratulációkkal egyidejűleg gratulált levélben Markó Bélának, mint az  RMDSZ szövetségi elnökének is a Tariceanu-kormányba bekerült erdélyi  magyar politikusok szerepvállalásához.

Levelében a Fidesz elnöke rámutat: külön öröm számára, hogy  Markó Bélával mint miniszterelnök-helyettessel együtt négy magyar  politikus is jelen van a román kormány tagjai között. Orbán bízik  abban, hogy "ez elősegíti a két ország kapcsolatainak további  fejlődését és a kisebbségi magyarság helyzetének javítását, valamint  az ezt szolgáló autonómiatervek megvalósítását". Egyszersmind  meggyőződésének adott hangot, miszerint az RMDSZ és a Fidesz-MPSZ  "közötti jó kapcsolat tovább erősödik".

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!