Friss hírek

2004.12.11. 12:19

Megnyílt az Educatio oktatási szakkiállítás a Millenáris Parkban

Több száz kiállító és számos szakmai program várja a látogatókat az Educatio oktatási szakkiállításon a fővárosi Millenáris Parkban a hétvégén; a seregszemlét Magyar Bálint oktatási miniszter nyitotta meg szombat délelőtt.

BAMA

A szaktárca vezetője előadásában arra hívta fel a figyelmet, hogy öt évente a létező szakmák öt százaléka kicserélődik. A szakmai  ismeretek hihetetlen gyorsan elévülnek, miközben a munkavállaláshoz  kapcsolódó ismeretek folyamatosan bővülnek - mondta, hozzátéve: ez  azt jelenti, hogy az iskolai oktatással kapcsolatos elvárások  jelentősen megváltoznak, átalakul a tanár szerepe is.

Magyar Bálint szerint a jövőben a teljes tanítási  infrastruktúrának át kell alakulnia. Ennek állomásai között  említette 5500 közoktatási intézmény csatlakozását 2005 végéig az  internet-hálózathoz, a műholdas adatszórás beindulását, amely  digitális tananyagok eljuttatását teszi lehetővé az iskolákba.

Jövő évtől informatikai normatíva segíti az intézmények  számítástechnikai eszközállományának megújítását. 

A tartalomfejlesztés területén a Sulinet Digitális Tudásbázis  keretében első lépésként a 7-12 évfolyam közismereti tantárgyainak  digitális tananyagait jelentetik meg. Év végéig 3200  foglalkozás-minta, 900 gyűjtemény, 1100 video és animáció és 12 ezer  kép lesz elérhető a rendszerben, amelyet folyamatosan bővítenek -  közölte a miniszter.

Az  Educatio kiállításon a taneszközgyártók, tankönyvkiadók, a  szakképző, nyelvoktatási és minőségbiztosítás cégek mellett  valamennyi magyarországi egyetem és főiskola képviselteti magát.
A látogatók a kiállítási standok mellett szakmai előadásokon,  konferencián, prezentációkon ismerkedhetnek az oktatás jelenével és  jövőjével.

A továbbtanulni szándékozó diákok tájékoztatást kaphatnak a  felvételi lehetőségekről, esélyekről, a szakokról, képzésekről, a  tanulmányi és szociális juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésről.

A kiállítás a látogatók számára ingyenes, és mindkét napon  10-től 17 óráig tart nyitva.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!