Friss hírek

2004.12.13. 15:43

Korszerű orvosi rendelők a Ferihegyi úton

Elkészült a Ferihegyi úti orvosi rendelő akadálymentesítése, a beruházást hétfőn adták át. Különösen a szívbetegek panaszolták, hogy nehezen jutnak el az első emeleti rendelőbe, mozgáskorlátozottak pedig egyáltalán nem tudták megközelíteni a rendelőt.

BAMA

A XVII. kerület önkormányzata még 2002-ben nyújtott be pályázatot a Fővárosi Egészségfejlesztési Alaphoz a Rákoskeresztúr központjában, a Ferihegyi út 81. szám alatti felnőtt háziorvosi rendelő akadálymentesítésére.

A sikeres pályázat után elkezdődhetett a rendelő korszerűsítése, és ezzel a fenti az akadályok elhárultak: rámpa és lift épült a Ferihegyi úti bejárat átalakításával, az emeleten pedig mozgáskorlátozottak számára is használható mosdó készült, így korlátozás nélkül tudják használni a betegek a rendelőket.

A Ferihegyi út 81. szám alatti rendelőkben négy háziorvosi praxis működik mintegy tízezer felnőtt beteget látnak itt  el. A korszerűsítés előtt mindössze két helyiségben tudtak gyógyítani az orvosok. Most két új helyiséggel bővült a rendelő, így az önkormányzat a betegellátásban biztosítani tudja azt a miniszteri rendeletben előírt helyiséget, amely a négyszemközti konzultációt is lehetővé teszi az orvos- beteg között.

A két éves beruházás összköltsége 23.006.122 Ft volt. Az Egészségfejlesztési Alapból nyert 4.994.800 forintot az önkormányzat 18.011.322 forinttal egészítette ki.

 

 

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!