Friss hírek

2004.12.20. 15:46

Biztosítási csalók buktak le

Bejelentett, meg nem történt balesetek lízingelt autókkal, rendszámcserével, hamis alvázzal.

BAMA

Nagyarányú biztosítási csalás felgöngyölítését kezdte meg a rendőrség, amelyet gépjárműfelelősség biztosításokkal kapcsolatban követtek el - jelentette be Bodnár Zsolt ezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozó főosztályának vezetője.

A nyomozás azután indult el, hogy az egyik biztosító társaság feljelentést tett, mondván, bizonyos biztosítási események fiktívnek tűnnek. Kiderült, hogy egy jól szervezett hálózat áll az ügyek mögött. Jelenleg 20 fő ellen folyik eljárás, s további 40 személy gyanúsítható. Az elkövetők meg nem történt káreseteket jelentettek be, ép autókba roncs alkatrészeket szereltek, hármas karambolt imitáltak lízingelt gépkocsikkal, harmadikként egy-egy utcán álló sérült autó tulajdonosát is bevonták. Egy-egy karambolos autót más rendszámmal és hamis alvázzal többször is bejelentettek. Az eddig bizonyított kárügyek száma 35, a kárösszeg 50 és 100 millió forint között van.

Részletek a keddi Reggelben

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!