Friss hírek

2004.11.15. 09:17

Nemzetközi filmfinanszírozási konferencia Budapesten

Nemzetközi produceri-filmfinanszírozási konferencia kezdődik ma Budapesten (Finance and Distribution: Introduction to the Market). Az egy hétig tartó rendezvényre Európa 19 országából érkeznek szakértők, hogy 25 európai film tervét fejlesszék.

BAMA

Görögország és Finnország után Budapesten rendezik meg a European Audiovisual Entrepreneurs Európai Audiovizuális Vállalkozók (EAVE) harmadik szemináriumát, november 15-22-e között. AZ EAVE olyan európai vezető médiaképzési program, amely különböző időtartamú szemináriumokat és fórumokat szervez európai producerek és audiovizuális szakemberek számára. A program célja a produkciós és koprodukciós módszerek megújítása, fejlesztése és a kooperáció elősegítése.

A Magyar Filmunió tájékoztatása szerint a budapesti konferencián 45 európai producer vesz részt 19 országból 25 filmtervvel. Hazánkból Petrányi ViktóriaAki vértelen bűntényről álmodik„ című projektje szerepel. Az audiovizuális szektor élvonalából közel ötven tapasztalt filmes és televíziós döntéshozó, pénzügyi szakértő, szerkesztő látogat a konferenciára. Az értékesítést illetően forgalmazók, televíziós műsorigazgatók és más stratégiai szempontból fontos szakemberek vesznek részt oktatóként és szakértőként, illetve a filmfinanszírozásban kulcsszerepet betöltő nemzeti filmalapok igazgatói és képviselői is eljönnek Angliából, Ausztriából, Belgiumból, Luxemburgból, Írországból, Németországból és Svédországból.

A szakma külföldi képviselői mind inkább érdeklődnek a magyar filmgyártás iránt, amit a konferencia helyszínválasztása is jelez. A „Magyar és kelet-európai kooprodukciók” címmel megrendezendő programon a magyar filmtörvény is szóba kerül.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!