Friss hírek

2004.11.02. 12:23

Nem tudni a raktártűz okát

Csak a teljes vizsgálat után, szerdán tudja megmondani a tűzoltóság, mi okozta azt a raktártüzet, amely a főváros XV. kerületében keletkezett hétfőn este.

BAMA

A lángok a Palota Környezetvédelmi Kft. Szántóföld utcai 300 négyzetméteres raktárában csaptak fel. A tűzoltók hétfőn 21 óra 38 perckor kapták a riasztást. Összesen 41 járművel és 144 tűzoltóval vonultak a helyszínre, ahol egy raktárépületben különböző, 200 literes fémhordókban tárolt vegyi anyagok égtek. Egy robbanás miatt a vegyi anyagok kifolytak az épületből és a külszíni tárolóban raktározott anyagok is meggyulladtak, a tűzoltók egy kétezer négyzetméternyi lángtengerrel találták magukat szemben. Több tucat robbanás történt, ennek következtében mintegy 100-150 méter magas, hatvan méter átmérőjű tűzgömb keletkezett. A raktárban háztartási vegyi hulladék, elemek, akkumulátorok, festékszármazékok és hűtőgép-alkatrészek voltak. Savas anyag, köztük sósavpára kerülhetett a levegőbe, így a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság óvatosságra intette a körnéyk lakóit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!