Friss hírek

2004.11.25. 12:26

Négymilliárd forintos fejlesztés a tűzoltóságoknál

Mintegy négymilliárd forint értékben összesen 39 tűzoltó-gépjárművet adott át Lamperth Mónika belügyminiszter csütörtökön a fővárosi Felvonulási téren.

BAMA

A szakmai fejlesztési program alapján 25 hivatásos és 6 önkéntes tűzoltóság kapott általános, illetve speciális  gépjárműveket. Tűzoltóautót kapott a többi közt a komlói, az  orosházi, a szekszárdi, a lenti, a keszthelyi, a nyíregyházi és a  salgótarjáni önkormányzati tűzoltóság.

Lamperth Mónika, akit az átadási ünnepségen tiszteletbeli  tűzoltóvá avattak, arra hívta fel a figyelmet, hogy idén már  harmadik alkalommal adtak át tűzoltóeszközöket.

"Feltett szándékom az, hogy továbbra is nagy figyelmet fordítok  az önkéntes tűzoltóságok támogatására, most először van arra mód,  hogy új technikát (...) kapnak ilyen nagyságrendben", ez egy  minőségi váltást jelent - mondta.

Közölte: további 67 önkéntes tűzoltóság létrehozását kívánják  ösztönözni és 500-zal bővítik az önkormányzati tűzoltóságok  létszámát.
A budapestiek biztonságát szolgálja, hogy sikerült megteremteni  a fedezetét a békásmegyeri tűzoltó-laktanya kialakításának - tette  hozzá.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!