Friss hírek

2004.11.03. 17:28

Műfű az UEFA-tól

Szerdán a Vízművek sporttelepén átadták az első műfüves pályát, amelyet a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) az UEFA-tól kapott pénzből építtetett. Az európai szövetség összesen egymillió svájci frankot biztosít erre a célra.

BAMA

Berzi Sándor, az MLSZ főtitkára az avató ünnepségen elmondta, hogy a 166,65 millió forintnak megfelelő pénzből 2006-ig 30 pálya megépítésre kerül sor országszerte, s terveik szerint minden megyében legalább egy létesül majd. Pályázni jövő márciusig lehet, de a beruházáshoz némi önerőre is szükség van. "Az UEFA olyan nagy profitot hozó események rendezője, mint a Bajnokok Ligája és az Európa-bajnokság. Az ezekből befolyó összegek egy jelentős részét vissza kell áramoltatni az utánpótlásba, mert ez biztosítja a két rendezvény hosszútávú jövőjét" - magyarázta el a program lényegét Mathiu Sprengers, az európai szövetség végrehajtó bizottságának tagja. A rendezvényen köszöntőt mondott Ábrahám Attila sportügyekért felelős címzetes államtitkár is, aki kifejtette, hogy nagyszerű elgondolásnak tartja ilyen pályák létesítését, mert mozgáslehetőséget kínál a fiataloknak, melyen keresztül megszerethetik a sportot és azon belül a labdarúgást.
A vadonatúj pályát az Újpest és a Vasas nyolc éven aluli csapatai avatták fel Szabó Zsolt élvonalbeli játékvezető közreműködésével, s a mérkőzés előtt Bozóky Imre MLSZ-elnök, valamint Ábrahám és Sprengers végezte el a kezdőrúgást. Az eseményen többek között részt vett az Újpest és a Ferencváros két vezetőedzője, Mészöly Géza és László Csaba, valamint az Aranycsapat két tagja, Grosics Gyula és Buzánszky Jenő is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!