Friss hírek

2004.11.11. 11:09

Kimono Parádé a fővárosban

Az elmúlt években több nagyvárosban került sor a japán Kimono Szövetség felvonulásra: Bécset, Prágát, Cordobát szórakoztatták eddig ezzel a nem mindennapi látványossággal. Most Budapestre látogatnak a hagyományőrzők.

BAMA

A különböző díszes kimonókba öltözött hagyományőrzők 70 fős csoportja varázsol majd péntek délben színes kavalkádot a kora téli belvárosba.

A parádé résztvevőit pénteken délelőtt dr. Schiffer János, Budapest alpolgármestere, valamint dr. Walkó Miklós, a Magyar Turizmus Rt., igazgatóságának tanácsadója köszönti a Városháza dísztermében. Utána, háromnegyed tizenkettőkor indul el a menet, amelynek útvonala: Vörösmarty tér-Váci utca-Kígyó utca sarok.

A Kimonószövetség tagjai minden évben ellátogatnak egy, az UNESCO világörökség listáján szereplő városba, ahol a két nemzet közötti barátság jegyében zenés felvonuláson mutatják be a hagyományos japán viseletet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!