Friss hírek

2004.11.18. 16:06

Ingyenes bérletet továbbra is kaphatnak a rászorulók, a hozzájutás módja viszont változik

Jövőre is biztosítja az állami költségvetés a diákok kedvezményes bérletvásárlási lehetőségét a tömegközlekedési eszközökre, de a bérletet önkormányzatok nem, csak természetes személyek - diákok, szüleik, hozzátartozóik - szerezhetik be.

BAMA

A szabályozás eddig az iskoláknak lehetővé tette, hogy a tanulók számára együttesen szerezzék be a bérleteket. Ez a lehetőség  most megszűnik, azért, hogy a rendszer átláthatóvá váljon, és ne  legyen mód a visszaélésre - indokolta a változtatást a pénzügyi  tárca csütörtöki közleménye.

Januártól nevelési-oktatási intézmények akkor vásárolhatnak,  illetve rendelhetnek személyszállítási szolgáltatást kedvezményes  áron tanulóiknak, ha hatósági áras különbuszt vesznek igénybe, vagy  ha az adott településen általános iskola nem működik. Ez utóbbi  esetben a körzetileg illetékes oktatási intézmény telephelye és a  diák lakóhelye közötti útvonalra szóló bérletet vásárolhatják meg a  tanulmányi időszakra.

A minisztériumi kommüniké kitér arra: az önkormányzat  kompetenciájába tartozik, hogy a jövőben a településen tanuló minden  diáknak vagy csak a rászorultaknak biztosítja továbbra is az  ingyenes bérletet.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!