Friss hírek

2004.11.19. 10:55

Ingyenes bérlet a rászorulóknak-változik a hozzájutás módja

Jövőre is biztosítja az állami költségvetés a diákok kedvezményes bérletvásárlási lehetőségét a tömegközlekedési eszközökre, de a bérletet önkormányzatok nem, csak természetes személyek - diákok, szüleik, hozzátartozóik - szerezhetik be.

BAMA

A szabályozás eddig az iskoláknak lehetővé tette, hogy a tanulók számára együttesen szerezzék be a bérleteket. Ez a lehetőség most megszűnik, azért, hogy a rendszer átláthatóvá váljon, és ne legyen mód a visszaélésre - indokolta a változtatást a pénzügyi tárca csütörtöki közleménye.

Januártól nevelési-oktatási intézmények akkor vásárolhatnak, illetve rendelhetnek személyszállítási szolgáltatást kedvezményes áron tanulóiknak, ha hatósági áras különbuszt vesznek igénybe, vagy ha az adott településen általános iskola nem működik. Ez utóbbi esetben a körzetileg illetékes oktatási intézmény telephelye és a diák lakóhelye közötti útvonalra szóló bérletet vásárolhatják meg a tanulmányi időszakra.

A minisztériumi kommüniké kitér arra: az önkormányzat kompetenciájába tartozik, hogy a jövőben a településen tanuló minden diáknak vagy csak a rászorultaknak biztosítja továbbra is az ingyenes bérletet.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!