Friss hírek

2004.11.17. 12:05

Felsőoktatási tankönyv- és szakkönyvvásár a Műegyetemen

Az idén is gazdag kínálattal és árkedvezménnyel várja két napon át a látogatókat a felsőoktatási tankönyv és szakkönyvvásár a Műegyetem aulájában; a mustrát Vizi E. Szilveszter, az MTA elnöke nyitotta meg szerdán.

BAMA

Az ismeretek terjesztése a felsőoktatás és a tudomány szorosan összefügg. Az MTA legjobb tudósai szívesen részt vesznek a  könyvek megírásában, az ismeretek terjesztésében. A Gutenberg  galaxis XVI. századi csodája ma is érvényben van és érvényben is fog  maradni - mondta köszöntőjében az akadémia elnöke.

Lelkes Lajos, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők  Egyesületének tagozati elnöke az MTI-nek elmondta: 77 hazai és  határon túli kiadó mintegy 4-5 ezer felsőoktatási és szakkönyvéből  válogathatnak a látogatók a kilencedik alkalommal megrendezett  seregszemlén. Minden évben 250-300 új cím jelenik meg a kiadványok  palettáján, de ennyi "el is kopik".

A látogatók szerdán és csütörtökön 20 százalékos kedvezménnyel  vásárolhatnak a könyvekből reggel 10 órától 18 óráig.

A kiállításon kiosztott háttéranyag szerint az oktatási tárca  1997-től kezdve csaknem 3 milliárd forinttal támogatta a tudományos  könyvek kiadását. E támogatás segítségével nyolc év alatt összesen  2538 kötet jelent meg. Az idei évben a felsőoktatási tankönyv  támogatási pályázatra 1119 pályázat érkezett, amelyből 299-et  támogattak csaknem 400 millió forint értékben.

Az élettudományok  témában több mint 103 millió forintos, az élettelen és műszaki  témában 70 millió forintos, társadalom- tudományok témában csaknem 223  millió forintos támogatást ítéltek oda.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!