Friss hírek

2004.11.03. 19:45

Egymillió vendég az Állatkertben

Szerdán fogadták a Fővárosi Álalt- és Növénykertben az idei év milliomodik látogatóját - a hatéves balatonboglári kisfiú családi belépőjeggyel és egy 150 ezer forintos utazási utalvánnyal "gazdagodott". A Fővárosi Állatkert, amelynek évente körülbelül 1,2 millió látogatója van és ezzel az ország leglátogatottabb kulturális intézménye, kiemelt külsőségek között fogadta a szerencsés látogatót.

BAMA

Az ünnepelt, Patrik egyébként rendszeres látogatója az Állatkertnek. Éves bérlete van és nyáron részt vett az állatkerti táborban. A kedvencei a krokodilok, otthoni állatseregletét egy plüss teknőssel is szaporíthatta - ezzel az ajándékkal a Fővárosi Állatkert a hamarosan kezdődő európai teknősvédelmi kampányra kívánt utalni.
Az ünnepélyes fogadtatás után az Állatkert munkatársai körbevezették Patrikot és családját, s megismertették a vendégeket a nemrég érkezett Jónás nevű zsiráffal, a zebrákkal és a jávorantilopokkal, valamint a Pálmaház néhány hüllőjével.
Nyolcadik éve hagyomány, hogy a milliomodik látogató érkezése napján adja át az Állatkert az ún. Zooscar-díjat. A díjazottat a zsűri olyan közéleti személyiségek közül választja ki, akik leginkább támogatták az Állatkertet céljai megvalósításában. Az idén Hadas Krisztina részesült az elismerésben, aki a TV 2-n sugárzott Aktív és Magellán műsorok főszerkesztőjeként jelentős szerepet játszott abban, hogy a nagyközönség figyelemmel kísérhette az Állatkertben történő eseményeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!