Friss hírek

2004.11.30. 17:12

Bevásárlóközpont épül a kisföldalatti Mexikói úti végállomása felett

Többszintes bevásárlóközpont épülhet a kisföldalatti Mexikói úti végállomásán lévő BKV-épület helyén - döntött a Fővárosi Közgyűlés tulajdonosi bizottsága keddi ülésén.

BAMA

A testület a kormánypárti képviselők szavazataival hozzájárult ahhoz, hogy a befektető - a Raiffeisen Ingatlan Rt.  céltársasága - az ingatlanérték 25 százalékát, 500 millió forintot  fizessen részletekben a BKV-nak a földhasználati jogért.

A  Fidesz-MKDSZ és a MIÉP frakcióvezetője nem vett részt a szavazásban  arra számítva, hogy így meghiúsíthatja a döntést, mivel  határozatképtelenné válik az ülés. Az MDF delegáltja azonban nem  csatlakozott hozzájuk, hanem tartózkodó szavazatával részt vett a  döntéshozatalban, amely ezzel jogszerűvé vált. 

A 2,7 hektáros területre tervezett pláza építése érdekében a  befektető vállalta, hogy a jelenlegi bérlők kiköltöztetésére 50  millió forintot költ. Vállalta azt is, hogy a létesítmény  földszintjén mintegy 1500 négyzetméternyi helyet és parkolókat  biztosít a BKV irodáinak, jegypénztárainak. 

A bevásárlóközpont osztott tulajdonként az építtető céltársaság  tulajdonába kerül, földhasználati joggal az ingatlan-nyilvántartásba  bejegyeztetve. Az ingatlan egész földterülete és a többi felépítmény  továbbra is a BKV tulajdonában marad.  

A későbbiekben P + R parkoló építését is kilátásba helyező  projekt megvalósításakor megvizsgálják azt, hogy a BKV berendezései  áttelepíthetők-e más, a földhasználati joggal nem érintett  területre. A kisföldalatti remíze és a buszpályaudvar a projekthez  igazodva a helyén marad. 

Zsinka László (MIÉP) több szempontból is elfogadhatatlannak  tartotta a tervet. Kifogásolta, hogy ingatlanhasznosítási pályázat  helyett a Raiffeisen cég megvalósíthatja saját ötletét, a  plázaépítést.  Az ellenzéki politikus példátlannak tartotta az egész  eljárást, amelynek során 500 millió forintért kvázi tulajdont,  földhasználati jogot alapítanak a befektetőnek.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!